20 Φεβρουαρίου 2024

Εργατική Πρωτομαγιά 2022 – Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, Κυριακή 1η Μάη στις 10:30π.μ | προσυγκέντρωση 9:30π.μ. πλ. Κάνιγγος

Featured Video Play Icon

Τιμάμε την 1η ΜΑΗ με νέους αγώνες. Βαδίζουμε περήφανα και αισιόδοξα στο δρόμο της ανυποχώρητης πάλης που χάραξαν  με το αίμα τους οι χιλιάδες αγωνιστές εργαζόμενοι από το Μάη του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενάντια στην ακρίβεια, για την υπεράσπιση του εισοδήματος  και των δικαιωμάτων μας.

Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς που δοκιμάζονται από άδικους πολέμους όπως αυτός που διεξάγεται εδώ και δυο μήνες στην Ουκρανία με την δολοφονική εισβολή της Ρωσίας. Δε στοιχιζόμαστε πίσω από καμία ιμπεριαλιστική δύναμη που για να ικανοποιήσει  την ακόρεστη δίψα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, για μεγαλύτερο κέρδος, τσακίζει μισθούς, δικαιώματα και ελευθερίες σε καιρό ειρήνης, σέρνει τους λαούς στη σφαγή σε καιρό πολέμου.

Είναι αδιανόητο την ώρα που εμείς στενάζουμε για να τα φέρουμε βόλτα, που αδυνατούμε να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες, να δίνονται δις ευρώ  για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας και ταυτόχρονα μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά σε πολεμικούς σχεδιασμούς.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μαςΝα μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή εργασία, μέτρα για την προστασία του εισοδήματος και της υγείας μας. Όλα αυτά που η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, των αντοχών της οικονομίας, των ειδικών συνθηκών  τα έχουν ισοπεδώσει.

Τα ψίχουλα αύξηση που ανακοίνωσε η ΝΔ στο κατώτερο μισθό  δε μπορούν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις μεγάλες αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, το ρεύμα, το νερό . Χιλιάδες από εμάς εργαζόμαστε 4ώροι και 6ώροι με μισθούς που δεν ξεπερνάνε τα 500ευρώ. Τι να πρωτοπληρώσουμε ; 

Την Κυριακή 1η ΜΑΗ οι εμποροϋπάλληλοι απεργούμε διεκδικώντας κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Δεν μπορούμε άλλο να εργαζόμαστε ασταμάτητα, 7 ημέρες την εβδομάδα, από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και όσες άλλες Κυριακές θέλει η εργοδοσία. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τα άστατα  ωράρια και τις απλήρωτες υπερωρίες.. Σήμερα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων  μπορούμε να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, και με καλύτερους όρους.

Δύναμη μας, η οργάνωση μας στο σωματείο μας, η συμμετοχή μας στους αγώνες για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.  Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό! Για να απαλλαγούμε από τους άδικους πολέμους πρέπει να σταθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, θα πρέπει να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών.

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»


Κατεβάστε την ανακοίνωση: