22 Φεβρουαρίου 2024

Για τη “Λευκή νύχτα” στο Δήμο Αχαρνών

Δελτίο Τύπου

Άλλος ένας Δήμος, αυτή τη φορά ο Δήμος Αχαρνών έχει εξαγγείλει την πραγματοποίηση “Λευκής Νύχτας” για την Παρασκευή 30/9,  ” με τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα” όπως αναφέρει και η αφίσα που κυκλοφορεί.

Το παραμύθι περί τόνωσης της αγοράς και στήριξης των καταστηματαρχών γνωστό και χιλιοειπωμένο, η αλήθεια όμως μία και αδιαμφισβήτητη!  Κυβερνήσεις, Περιφέρειες και Δήμοι υλοποιούν την απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για  πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων  και την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας τσακίζοντας το ωράριο εργασίας των εμποροϋπαλλήλων και οδηγώντας τους μικρούς επαγγελματίες του κλάδου με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο.

Δεκάρα τσακιστή δε δίνουν για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς επαγγελματίες! Προκαλούν κάνοντας λόγο για προσφορές και εκπλήξεις ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που στενάζουμε από την ακρίβεια, που δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, που αδυνατούμε να πληρώσουμε τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος.

Καμία ανοχή σε όλους αυτούς και στην πολιτική που υπηρετούν και κάνει τη ζωή μας μαύρη.  Σε αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας και ταυτόχρονα να μας κουνούν  το δάχτυλο, να μας τρομοκρατούν για δύσκολο χειμώνα , να μας καλούν να προσαρμοστούμε στη μιζέρια και τη φτώχεια.

Η θέση των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στο εμπόριο είναι ξεκάθαρη:

ΟΧΙ  ΣΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ –  ΟΧΙ  ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας – δυναμώνουμε τους αγώνες μας. Διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων που να κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά.

Δυναμώνουμε την κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους στο εμπόριο για κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Σε κάθε κατάστημα, γραφείο και αποθήκη προετοιμάζουμε την απεργία μας στις 9 Νοέμβρη.