26 Φεβρουαρίου 2024

Να πάρει πίσω τις απολύσεις η Celestino

Η celestino χθες ανακοίνωσε σε 4 συναδέλφισσες μας από το τμήμα του eshop ότι απολύονται  λόγω βιωσιμότητας της εταιρείας! Δυο από τις απολυμένες  είναι μητέρες μονογονεικών  οικογενειών.

Πρόκειται για συναδέλφισσες που εργάζονται στη συγκεκριμένη εταιρεία χρόνια, που έχουν αναγκαστεί τα τελευταία 2 χρόνια να εργάζονται κυρίως από το σπίτι τους κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο της εργοδοσίας, 7 ημέρες την εβδομάδα ακόμα και μέρες αργιών για να συμπληρώνουν τον πενιχρό μισθό  τους.

Ανάκληση αδειών και ρεπό, προσβολές, πιέσεις, αξιολογήσεις, επιπλήξεις, απολύσεις, «πάμε πιο γρήγορα…», “να εύχεστε  να έχει πολλή δουλειά…..” και άλλα παρεμφερή συνθέτουν τον εργασιακό  μεσαίωνα που επικρατεί   στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Έτσι διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της και τα κέρδη της η celestino. Αρκεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στις συμβάσεις εργασίας που αναγκάζονται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, συμβάσεις που αποτυπώνουν  το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας.

Η celestino απολύει εργαζόμενους, σε αυτές τις συνθήκες που η ακρίβεια μας πνίγει και δυσκολευόμαστε να τα φέρουμε βόλτα αλλά ταυτόχρονα σε γνωστά site εύρεσης εργασίας φιγουράρουν αγγελίες αναζήτησης προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι στην celestino  έχουμε πείρα.  Αν κάποιος μπορεί να βάλει φρένο στο εργοδοτικό ξεσάλωμα είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οργανωμένα και συλλογικά με το σωματείο μας να μην αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω.  Το κάναμε στην περίοδο της πανδημίας για να παρθούν μέτρα προστασίας για την υγείας μας, το κάναμε για να δουλεύουμε με ασφάλεια και να μην σακατευόμαστε.

Τώρα είναι ανάγκη να βγούμε πιο μαζικά  να σταθούμε στο πλευρό των απολυμένων συναδελφισσών μας. Όλοι μαζί να απαιτήσουμε να παρθούν πίσω οι απολύσεις, κανένας συνάδελφος να μην χάσει τη δουλειά του και να  διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, μισθούς με ουσιαστικές αυξήσεις.

Στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, 9 Οκτώβρη, 10:30 πμ να δώσουμε δυναμικό παρών και να συζητήσουμε όλα όσα μας προβληματίζουν, να σχεδιάσουμε και να αποφασίσουμε το πώς θα δυναμώσουμε την οργάνωση μας σε κάθε εργασιακό χώρο απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της που τσακίζουν τις ζωές μας.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ