7 Δεκεμβρίου 2023

Συγκέντρωση στο Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο έξω από το Εφετείο την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 9 π.μ, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής

Την Παρασκευή καταθέτει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Θα είμαστε όλοι στο πλευρό της και ενάντια σε ό,τι πιο σκοτεινό και βρώμικο έχει επινοηθεί, τον ναζισμό-φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, για τα δικαιώματα και τη ζωή μας. 

Την ίδια μέρα ακριβώς πριν 2 χρόνια έξω από το Εφετείο χιλιάδες λαού διαδήλωναν, φωνάζοντας με μια φωνή να κλειστούν στη φυλακή οι δολοφόνοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Γιατί η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και αυτό πηγάζει από τη ναζιστική της ιδεολογία.

Την απόφαση να καταδικαστούν ως εγκληματίες πανηγύρισε η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, γνωρίζοντας όμως πως δεν ξεμπερδέψαμε μια για πάντα μαζί τους, γνωρίζοντας πως μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη και θα το κάνει πράξη, να στείλει στον αγύριστο τη φωλιά που τους επωάζει.

Είναι χαρακτηριστικό πως με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η δίκη σε πρώτο βαθμό κράτησε πεντέμισι χρόνια, ενώ αλησμόνητη είναι η προκλητική πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωσή τους. Ταυτόχρονα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οδήγησε παρά την απόδειξη της ενοχής ως εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες, να πέσουν όλοι τους στα “μαλακά” και αρκετοί από αυτούς μάλιστα να αποφυλακιστούν πριν καν χρονίσουν στη φυλακή.

Με την ανοχή μάλιστα της έδρας και της Αστυνομίας, στις 30/9 που συνεδρίαζε το Εφετείο, διάφορα φασιστοειδή αλώνιζαν στην αίθουσα, χαιρετούσαν φασιστικά και επιδείκνυαν προκλητικά προεκλογικά τρικάκια όπως του ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη, την ίδια στιγμή που το υπόλοιπο ακροατήριο, η Μάγδα Φύσσα δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Aς  το χωνέψουν καλά. Σήμερα που μας καλούν να προσαρμοστούμε για να μην πεθάνουμε ή να υποταχτούμε για να ζήσουμε, δεν θα σφίξουμε άλλο το ζωνάρι. Πιο συλλογικά και πιο οργανωμένα παλεύουμε ενιαία και συντονισμένα να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε ανάσες, τη ζωή και το δίκιο μας.

Στις 7/10/2022 φωνάζουμε ξανά δυνατά: Οι ναζί να μείνουν για πάντα στη φυλακή! Τσακίζουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!