4 Οκτωβρίου 2023

Λευκή νύχτα για τα αφεντικά, μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους

Ούτε στο Αιγάλεω, ούτε πουθενά οι εμποροϋπάλληλοι δεν θα δουλεύουμε μέχρι τα μεσάνυχτα!

Δήμος Αιγάλεω, πραγματοποιεί Λευκή Νύχτα την Παρασκευή 7/10, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Δήμο Αχαρνών, το Δήμο Ιλίου και Καλλιθέας που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, καλώντας μας μάλιστα να γίνουμε μια μεγάλη παρέα δουλεύοντας μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα!

Σαν να μην έφταναν τα ωράρια λάστιχο, τα σπαστά ωράρια, τα ακανόνιστα προγράμματα εργασίας, οι μισθοί ψίχουλα, η δουλειά τις Κυριακές, ήρθε να προστεθεί στη λίστα της εξόντωσής μας και η Λευκή Νύχτα ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι πλησιάζει και το Black Friday και μετά οι γιορτές.

Aς αφήσουν τα παραμύθια εργοδότες, Δήμοι και Περιφέρειες περί τόνωσης της αγοράς και της μεγάλης παρέας γιατί δεν πείθουν κανέναν! Πολλοί περισσότερο δεν πείθουν τους χιλιάδες εμποροϋπάλληλους που έχουν  φτάσει στο αμήν τόσο από τις άθλιες συνθήκες εργασίας όσο και από τα ψίχουλα που  παίρνουν για μισθό. Δεν πείθουν στους αυτοαπασχολούμενους που είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο .

Ο σκοπός τους είναι ένας: η πλήρης απελευθέρωση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων, η κατάργηση του ωραρίου εργασίας και της Κυριακάτικης αργίας, τσακίζοντας τους εμποροϋπαλλήλους τους οποίους ξεζουμίζουν μέχρι τελευταίας πτώσης καθώς και η με μαθηματική ακρίβεια εξόντωση των μικρών επαγγελματιών του κλάδου που οδηγούνται σε κλείσιμο των καταστημάτων τους αφού δεν μπορούν να αντέξουν στην κούρσα του ανταγωνισμού με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν προσαρμοζόμαστε στις Λευκές Νύχτες, τις Μαύρες Παρασκευές, στα ωράρια λάστιχο, τη δουλειά τις Κυριακές!!!

Οι εργαζόμενοι στην περιοχή δεν είμαστε μόνοι μας! Έχουμε στήριγμα το σωματείο μας, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το παράρτημά του σε Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγ.Βαρβάρα. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το βήμα και να γίνουμε μέλη του, να του δώσουμε δύναμη μέσα από τη συμμετοχή μας. Δεν πάει άλλο πια να είμαστε θεατές, τώρα είναι η ώρα να βγούμε μπροστά!

Τώρα είναι η ώρα η οργή και η αγανάκτηση που δικαιολογημένα νιώθουμε για όσα ζούμε να γίνει αγώνας διεκδίκησης όλων όσων σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε και να εργαζόμαστε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης και όχι σαν σύγχρονοι δούλοι. ‘Όλων όσων μας στερούν κυβερνήσεις και εργοδοσία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας τους και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Συμμετέχουμε την Κυριακή 9/10 στις 10:30π.μ στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως)

·        Συζητάμε και συνδιαμορφώνουμε σχέδιο Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας.

·         Αποφασίζουμε και οργανώνουμε σε κάθε κατάστημα, αποθήκη και γραφείο την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη

Διεκδικούμε :

  • Σταθερή εργασία για όλους, μείωση του εργάσιμου χρόνου και αυξήσεις στους μισθούς μας. Καθορισμένο ωράριο με βάση Συλλογική Σύμβαση.
  • Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπονόμευση των ΣΣΕ.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα
  • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • Άδεια με αποδοχές για όλους τους φοιτητές στην εξεταστική περίοδο.