7 Δεκεμβρίου 2023

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Κυριακή  5 Μάρτη, 11πμ  στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της 48ώρη απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.

Η οργή μας για το έγκλημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες να γίνει ποτάμι διεκδίκησης για να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι

Είμαστε συγκλονισμένοι από την τραγωδία στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες και για ακόμα μια φόρα θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους  των θυμάτων και ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες.

 Η σκέψη μας βρίσκεται μαζί τους. Ο πόνος τους έχει γίνει πόνος όλων μας και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε  αυτές τις δύσκολες ώρες είναι να μη σιωπάσουμε αλλά να βγούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε, να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι, κράτος, κυβερνήσεις και ιδιώτες.

Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή.

Το “πότε πια”  που ακούμε κάθε φορά που μετράμε νεκρούς από τις εγκληματικές πολιτικές  τους μας θυμώνει ακόμα περισσότερο. Έχουμε μνήμη και αυτό που βλέπουμε είναι ότι επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά το ίδιο εφιαλτικό έργο. Βλέπουμε ότι η ζωή μας, οι ανάγκες  συνεχώς θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν προδιαγεγραμμένο και έχει αιτίες και ενόχους. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Κανένας τους  δεν μπορεί να το παίζει ανήξερος και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα. Οι εργαζόμενοι στα τρένα είχαν προειδοποιήσει για την τραγική κατάσταση στους σιδηροδρόμους, τα αιτήματα τους ήταν πολύ συγκεκριμένα για να έχουμε σύγχρονο και ασφαλή σιδηρόδρομο.  Άλλα για το κράτος και τους κυβερνώντες αυτά αποτελούν κόστος. 

Την Κυριακή να γίνουμε όλοι μια γροθιά εργαζόμενοι, φοιτητές, γονείς, να θρηνήσουμε τους νεκρούς μας, να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να διεκδικήσουμε σύγχρονες και ασφαλής συγκοινωνίες. 

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο την Κυριακή  5 Μάρτη, 11πμ  στο Σύνταγμα


Ακολουθεί και η ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ