22 Φεβρουαρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εταιρεία REGINA STORES AE, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο χαρτικών – απορρυπαντικών και ειδών σπιτιού, το Σάββατο 29 Ιουλίου έκλεισε και το τελευταίο κατάστημα που διατηρούσε στο Καματερό.  Εδώ και μήνες και χωρίς καμία ενημέρωση στους εργαζόμενους που απασχολεί, προχωρούσε σε κλείσιμο καταστημάτων με ταυτόχρονα απολύσεις εργαζομένων άλλα και δανεισμό κάποιων στην εταιρεία  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΑΡΤΙΚΑ ΕΠΕ. Η τελευταία ανοίγει καταστήματα με την ίδια ακριβώς δραστηριότητα και μάλιστα στα καταστήματα που πριν λειτουργούσαν με την επωνυμία  REGINA STORES. Επίσης η REGINA STORES χρωστάει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις σε εργαζόμενους.

Για όλα τα παραπάνω το σωματείο έχει επανειλημμένα παρέμβει τόσο στην εργοδοσία, όσο και στην επιθεώρηση εργασίας απαιτώντας να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα το όποιο εργοδοτικό παιχνίδι και ο εκβιασμός για να υπογράψουν οι συνάδελφοι συμβάσεις δανεισμού ή απόλυση και να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα τους – ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ. Ας απαντήσει η εταιρεία μετά τις συμβάσεις δανεισμού τι θα γίνει με τους 61 εργαζόμενους και όσα δικαιούνται;  

Στην εργατική διαφορά που έγινε 18/7/23 μετά από αίτημα του σωματείου,  διαπιστώθηκε ότι όντως η εταιρεία REGINA STORES χρωστάει δεδουλευμένα σε εργαζόμενους και ότι δεν έχει γίνει καμία διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης για τις εξελίξεις, την οικονομική κατάσταση της εταιρείας και κυρίως για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των 61 εργαζόμενων που απασχολεί.     

Το έργο το έχουμε δει πολλές φόρες σε επανάληψη, εταιρείες να αλλάζουν επωνυμία και ΑΦΜ διατηρώντας της ίδια δραστηριότητα για να απαλλάσσονται από φορολογικά και διάφορα οικονομικά βάρη και κυρίως από τους εργαζόμενους και τα  εργασιακά τους δικαιώματα.   

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της  επιθεώρησης εργασίας και του υπουργείου εργασίας. Να πάρουν σαφή θέση για να μην χάσει καμία συναδέλφισσα και συνάδελφος την δουλεία και τα δικαιώματα του.

Καλούμε όλους του συναδέλφους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και να επικοινωνήσουν με το σωματείο μας.