5 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης. Έναν λαό που εδώ και 75 χρόνια αγωνίζεται  ενάντια στη βάρβαρη και δολοφονική ισραηλινή κατοχή. Έναν λαό που διεκδικεί δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Ο λαός της Παλαιστίνης εδώ και 75 βιώνει την Ισραηλινή βία και κατοχή, η οποία συνεχίζεται με την κάλυψη και στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του Ισραηλινού κράτους-δολοφόνου. Για 75 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσα τους άμαχους, ηλικιωμένους και παιδιά.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούν να την φέρουν τούμπα ότι και να κάνουν η κυβέρνηση, τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και τα διάφορα παπαγαλάκια  και μηχανισμοί τους.  Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-Δολοφόνο, που έστελνε στη φυλακή μικρά παιδιά και σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό. Όλοι αυτοί  προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο παλαιστινιακός λαός που αγωνίζεται για τη λευτεριά του είναι αιμοσταγής και το  δολοφονικό κράτος του Ισραήλ υπερασπίζεται το δικαίωμα του στην αυτοάμυνα!

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους!

Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ!

Καταγγέλλουμε τη στάση της Κυβέρνησης της ΝΔ που στηρίζει με κάθε τρόπο την ισραηλινή κατοχή και απαιτούμε να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή, να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στον λαό της Παλαιστίνης  που αγωνίζεται για τη λευτεριά του, για τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, για Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Που αγωνίζεται για επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ