22 Φεβρουαρίου 2024

Καταγγελία για την εταιρία Φίλιππος Νάκας

Από την κινητοποίηση για την απόλυση συναδέλφου από την Φίλιππος Νάκας, που διαγνώστηκε με αυτοάνοσο

Η εταιρεία Φίλιππος Νάκας που το Δεκέμβριο του 2022 αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόλυση συναδέλφου με σκλήρυνση κατά πλάκας τώρα προσπαθεί να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση. Δεν θα της περάσει!

Η εργοδοσία επικαλούμενη τις συμβατικές υποχρεώσεις του συναδέλφου τον μετακινεί από το κατάστημα της Γλυφάδας που μέχρι τώρα εργάζεται, στο Αιγάλεω, στο οποίο για να μεταβεί απαιτείται να παίρνει τρία μέσα μεταφοράς και θα εργάζεται με πρόγραμμα εργασίας και ωράριο που επί της ουσίας του στερεί κάθε δυνατότητα να φροντίσει την υγεία του και να ξεκουράζεται.

Παρά την προσπάθεια του συναδέλφου, του σωματείου και της επιθεώρησης εργασίας να βρεθεί μια λύση ώστε ο συνάδελφος να συνεχίσει να δουλεύει όπως έκανε όλους αυτούς τους μήνες στο κατάστημα της Γλυφάδας ή ακόμα και στο κατάστημα στο Αιγάλεω που τον μετακινούν αλλά με ωράριο που να μην επιβαρύνει την υγεία του, η εταιρεία με αδιάλλακτη στάση επιμένει τόσο στην μετακίνηση του όσο και σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας με δυο σπαστά  και εκ περιτροπής ωράρια. Μάλιστα ο συνάδελφος βάσει του συγκεκριμένου προγράμματος θα εργάζεται και αρκετές ώρες μόνος του στο κατάστημα και θα είναι υποχρεωμένος να σηκώνει βάρη κάτι που και με την σύσταση του γιατρού εργασίας πρέπει να αποφεύγεται. 

Ξεκάθαρα, προκλητικά και εκδικητικά η Φίλιππος Νάκας επιδιώκει την παραίτηση του συναδέλφου. Αφού πριν 10 μήνες δεν μπόρεσε να τον απολύσει μετά την άμεση κινητοποίηση του σωματείου τώρα τον οδηγεί στην παραίτηση.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, σωματεία και μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τη στάση της Φίλιππος Νάκας. Όλοι μαζί να απαιτήσουμε ο συνάδελφος να συνεχίσει να εργάζεται όπως εργαζόταν μέχρι σήμερα στο κατάστημα της Γλυφάδας. Να πάρει πίσω η εργοδοσία τη μετακίνηση του συναδέλφου και το εξοντωτικό πρόγραμμα που του επιβάλει. Άμεσα να οριστεί η εργατική διαφορά και να πάρει θέση η επιθεώρηση εργασίας. Να πάρει θέση το υπουργείο εργασίας.

Την Τρίτη 17 Οκτώβρη, 17:30μμ το σωματείο προχωράει σε κινητοποίηση στο κατάστημα της εταιρείας Ναυαρίνου 13 στο κέντρο.  

Δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική ασυδοσία που συνεχώς δυναμώνει από τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους όλων μέχρι σήμερα των κυβερνήσεων και φτάνει στο σημείο να μας απολύει ή να μας εξαναγκάζει σε παραίτηση λόγω ασθένειας. Δεν ανεχόμαστε να μας λιώνουν στη δουλειά με προγράμματα και ωράριο που μας στερούν ακόμα και τη δυνατότητα να φροντίσουμε την υγεία μας, να ξεκουραστούμε, να βλέπουμε την οικογένεια μας, τους φίλους μας.

Δύναμη μας η οργάνωση, το σωματείο και η αλληλεγγύη μας.

Κανένας μόνος, όλοι μια γροθιά!!!