5 Δεκεμβρίου 2023

Πιο πολλοί – Πιο δυνατοί | Εκλογοαπολογιστική Γεν. Συνέλευση του σωματείου μας | Κυριακή 5 Νοέμβρη, 10:30πμ Πλ. Μητροπόλεως

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ,  10:30 ΠΜ, ΠΛ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Συμμετέχουμε μαζικά στη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας. Συζητάμε, ανταλλάσσουμε προβληματισμούς και σκέψεις, προγραμματίζουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη.

Η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές του σωματείου μας είναι ανάγκη και μπορούν να αποτελέσουν το βήμα για ακόμα πιο μαζικό – δυνατό σωματείο. Σωματείο στήριγμα  για κάθε εμποροϋπάλληλο και βραχνάς για κάθε εργοδότη.

Για να μπορούμε με καλύτερους όρους να παρεμβαίνουμε για κάθε ζήτημα που αφορά τους όρους εργασίας και διαβίωσης μας, να διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη και μας στερούν, να κόβουμε το βήχα σε κάθε εργοδοσία που μας κάνει κόλαση τη ζωή.

Για να πιέσουμε με μαζικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις να υπογραφεί κλαδική συλλογική σύμβαση βάσει του σχεδίου που έχουμε συνδιαμορφώσει μέσα από γενικές συνελεύσεις και καταθέσει δεκάδες σωματεία, τώρα που η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας είναι σε διαπραγματεύσεις με τους εργοδοτικούς φορείς ( ΓΣΕΕ & ΕΣΕΕ).

Γιατί αυτό που απασχολεί όλους μας είναι ο μισθός μας που δε φτάνει να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες, τα ωράρια και τα προγράμματα μας που διαμορφώνονται όπως βολεύει την εργοδοσία στερώντας μας κάθε δυνατότητα προσωπικού, οικογενειακού προγραμματισμού και ξεκούρασης.

Γιατί δεν αντέχουμε να δουλεύουμε από πόστο σε πόστο, κάθε φορά ακόμα πιο εντατικά. Δεν αντέχουμε να δουλεύουμε άρρωστοι, με κολάρα, να φεύγουμε σακατεμένοι από την απουσία ακόμα και των πιο βασικών μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας, να παθαίνουμε κρίσεις πανικού από την πίεση και το άγχος.

Γιατί δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την “κανονικότητα” κυβέρνησης και εργοδοσίας των 13ωρων δουλειάς κάθε μέρα, με κάθε μορφή ευέλικτης απασχόλησης, με δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα ακόμα και μέχρι τα ξημερώματα.

Γιατί βλέπουμε ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο γίνεται όλο και πιο άγρια. Η εργοδοτική ασυδοσία, διαθέτοντας δεκάδες αντεργατικούς νόμους όλων μέχρι σήμερα των κυβερνήσεων, συνεχώς δυναμώνει.

ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ

Χαρακτηριστικά είναι μόνο τα τελευταία περιστατικά για τα οποία το σωματείο μας έχει παρέμβει και θα συνεχίσει:

·        Φίλιππος Νάκας αφού αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόλυση συναδέλφου με σκλήρυνση κατά πλάκας το Δεκέμβρη του 2022 τώρα τον μετακινεί σε άλλο κατάστημα, με ωράρια σπαστά και πρόγραμμα που του στερεί τη δυνατότητα να ξεκουράζεται και να φροντίζει την υγεία του.

·        Jumbo συνεχίζει να θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων και καταναλωτών αδιαφορώντας προκλητικά για κάθε μέτρο προστασίας (πχ έξοδοι κινδύνου και πυροσβεστικές φωλιές είτε ανύπαρκτες, είτε μόνιμα κλειστές από εμπορεύματα). Επίσης αφού έλιωσε για χρόνια στη δουλειά συναδέλφισσες τις στέλνει στην ανεργία με 4μηνες προειδοποιητικές απολύσεις και μισή αποζημίωση.

  • Πλαίσιο πιέζει συναδέλφισσα φοιτήτρια να διαλέξει ή την  δουλειά της ή τις σπουδές της αλλάζοντας της το πρόγραμμα.
  • Πρώην Regina – νυν my homes smile έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους, με συμβάσεις δανεισμού από τη μία εταιρεία στην άλλη και όσους έχει απολύσει τους χρωστάει την αποζημίωση.
  • Market in, Κρητικός, bazaar υποχρεώνουν τους συναδέλφους να πληρώνουν από την τσέπη τους ταμειακά ελλείμματα χωρίς να τους καταβάλλεται επίδομα ταμειακών λαθών.
  • ΑΒ Βασιλόπουλος καθημερινά συνάδελφοι παραιτούνται, απολύονται, μετακινούνται από κατάστημα σε κατάστημα.
  • Σκλαβενίτης εργατικά ατυχήματα, ανύπαρκτοι  ή ακατάλληλοι χώροι διαλείμματος και προσβλητικές συμπεριφορές είναι καθεστώς.

Για όλα αυτά και για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα το σωματείο μας μπήκε μπροστά, σταθερά και αταλάντευτα υπερασπίστηκε το δίκιο κάθε συναδέλφου. Με τις παρεμβάσεις του σωματείου πάρθηκαν πίσω απολύσεις, δόθηκαν καλοκαιρινές άδειες, ρεπό, επιβλήθηκαν μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων, τηρήθηκαν ωράρια και προγράμματα. Οι εκατοντάδες συνάδελφοι που απευθύνθηκαν στο σωματείο όλο το προηγούμενο διάστημα για να καταγγείλουν τα όσα συμβαίνουν μέσα στα κάτεργα που εργάζονται και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι να έχουμε σωματείο που παρεμβαίνει και υπερασπίζεται τα δικαιώματα μας, διεκδικεί με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες, σε αντίθεση με την εργοδοσία τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Σύμβαση που θα καθορίζει πέραν του μισθού, ωράρια, μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία μας μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο και γενικότερα τους όρους εργασίας με ενιαίο τρόπο για όλους.

Μέτρα προστασίας της ζωής μας για να μην πνιγόμαστε στις πλημμύρες, να μην καιγόμαστε στις φωτιές, να μην τρέμουμε στην ιδέα ενός σεισμού, να μην χρειάζεται να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία μας, για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Απεμπλοκή της χώρα μας από τους δολοφονικούς σχεδιασμούς  ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε η χώρα μας από άκρη σε άκρη να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ορμητήριο μακελάρηδων που δε διστάζουν να σκορπούν το θάνατο εξυπηρετώντας τις μπίζνες και τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ – ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ,  10:30 ΠΜ, ΠΛ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ