22 Φεβρουαρίου 2024

Για την απόλυση της συναδέλφισσας από τα «ΟΚ ΑΝΥΤΙΜΕ ΜΑΡΚΕΤS» στον Βύρωνα! Να πάρει πίσω την απόλυση η εργοδοσία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Τετάρτη 15/11 απολύθηκε από τα «OK MARKETS» στο Βύρωνα εργαζόμενη μονογονεϊκής οικογένειας. Πριν από λίγους μήνες είχε πεθάνει ο σύζυγος της συναδέλφισσας. 

Στέλεχος της εταιρείας κάλεσε την συναδέλφισσα κατά την βάρδιας της και της ανακοίνωσε την απόλυση της, επικαλούμενος… αερολογίες. Μάλιστα της συνέστησε «να μην στεναχωριέται και στεναχωρεί και το παιδί της». Είναι αισχροί και προκλητικοί!

Η συναδέλφισσα όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα super market τα οποία  είναι ανοιχτά 7 ήμερες την εβδομάδα και μέχρι τις 11μμ, εργάζονται από πόστο σε πόστο, πολλές φορές μόνοι τους σε ολόκληρο το κατάστημα και με ατομικές συμβάσεις που δίνουν την δυνατότητα στον εργοδότη να μην πληρώνει υπερωρίες, αργίες, νυχτερινά και να διαμορφώνει προγράμματα και ωράρια όπως θέλει. 

Καταγγέλλουμε την άδικη απόλυση της συναδέλφισσας και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της! Καλούμε τους συναδέλφους, σωματεία και μαζικούς φορείς της γειτονιάς να σταθούν στο πλευρό της συναδέλφισσας. Όλοι μαζί να απαιτήσουμε να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της.  

Δηλώνουμε καθαρά πως η εργαζόμενη δεν είναι μόνη της!
Όπλο μας η αλληλεγγύη μας!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που μας καταδικάζει να ζούμε στην ανέχεια, να δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα  σε συνθήκες που καλπάζει η ακρίβεια, να εργαζόμαστε σε σύγχρονες γαλέρες. Είναι η ίδια πολιτική που θρέφει την εργοδοτική ασυδοσία!

Καμία ανοχή! Να παρθεί πίσω η απόλυση!


Δείτε οπτικοακουστικό υλικό από την παρέμβαση που έγινε στο κατάστημα για την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας, την Δευτέρα 20/11/23