22 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση για την Black Friday και το εορταστικό ωράριο

Featured Video Play Icon

ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ – ΜΑΖΙΚΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ

 Για ακόμα μια χρόνια αυτές τις μέρες και για τις επόμενες εβδομάδες, χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι θα λιώσουμε στην κυριολεξία μέσα στα καταστήματα, τις αποθήκες και τα τηλεφωνικά κέντρα θα κάνουμε «μαύρα μάτια» να δούμε τις οικογένειες μας.

 Εδώ και μέρες μπροστά στην BLACK FRIDAY και το εορταστικό ωράριο, η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε τροποποιήσεις προγραμμάτων και ωραρίων επιβάλλοντας 10ώρα, σπαστό, κόψιμο ρεπό. Ακόμα και το διάλειμμα τίθεται υπό διαπραγμάτευση ενώ για άδειες ούτε συζήτηση. Πηγαίνουμε για δουλεία χωρίς να ξέρουμε τι ώρα θα σχολάσουμε.  Πολλοί από εμάς θα δουλέψουμε σερί χωρίς ανάσα μέχρι και την Πρωτοχρονιά!

 Έχει ήδη προηγηθεί η περίοδος από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο που σε πολλές περιπτώσεις τα καταστήματα άνοιξαν 32 Κυριακές, έχουν προηγηθεί οι Λευκές Νύχτες σε μια σειρά Δήμους που το ωράριο διευρύνθηκε μέχρι τα ξημερώματα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

 Η εργοδοσία έχοντας στην διάθεση της ένα πλούσιο αντεργατικό πλαίσιο βασισμένο σε νόμους όλων των κυβερνήσεων μπορεί και μας επιβάλλει ότι όρους εργασίας επιθυμεί, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη την ίδια ώρα που εμείς καλούμαστε να τα φέρουμε βόλτα με μισθούς που εξανεμίζονται μέσα στο πρώτο 10ήμερο του μήνα.   

 Για ακόμα μια φορά οι μεγαλέμποροι θα δουν τους τζίρους και τα κέρδη τους να εκτοξεύονται από το δικό μας ξεζούμισμά άλλα και από το στράγγισμα των λαϊκών οικογενειών που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε καθεστώς τεράστιας ακρίβειας κάνοντας σαφάρι για να βρουν τις πιο οικονομικές προσφορές και να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

 Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι κράτος και εργοδοσία από κοινού τσακίζουν τις ζωές μας για να εξασφαλίζουν κέρδη μια χούφτα παράσιτα. Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι για εμάς τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν του συλλογικού οργανωμένου αγώνα, με το σωματείο μας διεκδικώντας όλα αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη για να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια.

 Τον δρόμο μας το δείχνουν οι εργαζόμενοι στα Praktiker που με κινητοποιήσεις και απεργίες διεκδικούν υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις μισθών, κατάργηση των σπαστών, των μετακινήσεων, ενάντια στις απολύσεις. Τον δρόμο μας τον δείχνουν οι εργαζόμενοι στον Σκλαβενίτη που μέσα από τα επιχειρησιακά σωματεία έκαναν κινητοποίηση στα κεντρικά της επιχείρησης για να αυξηθούν οι μισθοί τους. Είναι οι κινητοποιήσεις του σωματείου μας ενάντια στις απολύσεις στo Κωτσόβολο, στα ΟΚ markets στο Βύρωνα, οι καθημερινές παρεμβάσεις σε εμπορικά καταστήματα.

Στην επίθεση της εργοδοσίας, στον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν επιβάλει απαντάμε με την οργάνωση μας στο κλαδικό μας σωματείο, με τους αγώνες μας.

Πιο πολλοί – πιο δυνατοί!

  • Απαιτούμε να τηρούνται σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες, να σταματήσουν τα σπαστά ωράρια εργασίας, να δοθούν κανονικά τα ρεπό, να πληρωθούν με τις ανάλογες προσαυξήσεις οι παραπάνω ώρες εργασίας, να δοθεί επιπλέον εβδομαδιαίο ρεπό σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Καλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε ελέγχους για να μην υπάρξει καμία καταστρατήγηση ωραρίου και προγραμμάτων, να τηρηθούν όλα τα μετρά προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν με το σωματείο μας για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο. Να κάνουν το βήμα και να γίνουν μέλη του.

Να συμμετάσχουν στις εκλογές του σωματείου μας που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες. Η ενίσχυση του σωματείου είναι η καλύτερη απάντηση  σε εργοδοσία και κυβέρνηση, για να ορθωθεί υψηλό τείχος απέναντι στην ασυδοσία, τους εκβιασμούς και τις απολύσεις, για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, κλαδική σύμβαση, ανθρώπινα ωράρια και όρους εργασίας.

Την Πέμπτη 23 Νοέμβρη, 7:30μμ  παρέμβαση του σωματείου στην Ερμού