23 Φεβρουαρίου 2024

Παράταση των εκλογών του Σωματείου | Συνεχίζουμε για ακόμα πιο μαζικό – δυνατό Σωματείο

Με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής παρατείνονται οι εκλογές του σωματείου και θα διεξαχθούν επιπρόσθετα το Σάββατο 2/12 έως και Τετάρτη 6/12.

Μπορούμε να πάμε ακόμα πιο ψηλά! Ήδη η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο,  εκατοντάδες συνάδελφοι έχουν κάνει το βήμα, έχουν γραφτεί και ψηφίσει στο σωματείο μας. Αυτή είναι η απάντηση σε όσους μαυρίζουν τη ζωή μας, σε εργοδοσία και κυβέρνηση που μας θέλουν φθηνούς, ευέλικτους και αναλώσιμους, στην κυριολεξία σύγχρονους δούλους. 

Μαζικό, δυνατό σωματείο, με μέλη σε κάθε εμπορομάγαζο και αποθήκη, αποκούμπι για κάθε συνάδελφο. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία που μας επιβάλλει ότι όρους εργασίας θέλει, που απολύει και επιπλήττει  όσους  δεν ανέχονται να εργάζονται σε εργασιακές γαλέρες.

Αυτό το διάστημα που χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εργαζόμαστε με εξαντλητικά ωράρια και ρυθμούς από το πρωί μέχρι το βράδυ και χωρίς ρεπό,  γίνεται καθαρό σε όλους μας ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει για εμάς αν θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Έχουμε επιλογή και δεν είναι άλλη από το να οργανωθούμε στο σωματείο μας και συλλογικά να διεκδικήσουμε υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας, μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες, κυλιόμενο ρεπό, κατάργηση των σπαστών, κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.  

Το δρόμο μας τον δείχνουν οι εργαζόμενοι στα PRAKTIKER που με κινητοποιήσεις και απεργίες διεκδικούν υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις μισθών, κατάργηση των σπαστών, των μετακινήσεων, ενάντια στις απολύσεις. Το δρόμο τον δείχνουν οι εργαζόμενοι στο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ που μέσα από τα επιχειρησιακά σωματεία έκαναν κινητοποίηση στα κεντρικά της επιχείρησης για να αυξηθούν οι μισθοί τους. Οι κινητοποιήσεις του σωματείου μας ενάντια στις απολύσεις στoν ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ, στα ΟΚ markets στο Βύρωνα, οι καθημερινές παρεμβάσεις σε εμπορικά καταστήματα.

Πιο πολλοί – πιο δυνατοί! Με αισιοδοξία και πείσμα συνεχίζουμε όλοι μια γροθιά για να πάει το σωματείο μας ακόμα πιο ψηλά! 

Πρόγραμμα παράτασης:

  • Σάββατο 2/12, 11.00πμ – 19.00μμ Δημητρίου Παπανικολάου 10, Κορωπί
  • Κυριακή 3/12 έως Τετάρτη 6/12, 11.00πμ – 19.00μμ στα γραφεία του σωματείου, Αγ. Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως
  • Τρίτη 5/12, 10.00πμ – 18.00μμ, Κορυτσάς & Κωνσταντιλιέρη, Βύρωνας