Πατήστε εδώ για να γνωριστείτε με τα μαθήματα Δημιουργικής Γραφής

Ο όρος «δημιουργική γραφή» αποτελεί μετάφραση του αγγλοσαξονικού όρου «creative writing». Είναι η δημιουργική διαδικασία της μετουσίωσης της σκέψης σε λέξεις και ταυτίζεται με την επινόηση και τη μυθοπλασία. Η δημιουργική γραφή δεν διδάσκεται με τη στενή έννοια του όρου, αλλά μπορούμε να τη βελτιώσουμε με διάφορους τρόπους, αφού η λογοτεχνία ως τέχνη έχει τεχνικές.
Στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής θα ξεναγηθούμε στα είδη και στις τεχνικές της τέχνης του λόγου. Σε κάθε μάθημα θα χτίζουμε τη μορφή των κειμένων, την πλοκή, τη δομή, τους λογοτεχνικούς ήρωες και τα ψυχογράφημά τους. Με θέματα εμπνευσμένα από την καθημερινότητα θα δημιουργήσουμε τα δικά μας πρωτότυπα κείμενα μικρής φόρμας και θα αποκτήσουμε το πρώτο μας αναγνωστικό κοινό. Με άξονες τη δημιουργική γραφή, τη δημιουργική διόρθωση και τη δημιουργική ανάγνωση θα σχηματοποιούμε και θα οργανώνουμε τις σκέψεις μας και θα μοιραζόμαστε τη χαρά της δημιουργίας.
Στο πρώτο μάθημα «Γνωριμία με τη δημιουργική γραφή», θα γνωριστούμε με την τέχνη που θα διδαχθούμε και χρησιμοποιώντας εργαλεία της τέχνης μας θα γνωριστούμε και μεταξύ μας.

Μάθημα 1ο:
Δασκάλα: Λιλή Γάτη (Συγγραφέας)

Στο πρώτο μάθημα «Γνωριμία με τη δημιουργική γραφή», θα γνωριστούμε με την τέχνη που θα διδαχθούμε και χρησιμοποιώντας εργαλεία της τέχνης μας θα γνωριστούμε και μεταξύ μας.

Τα μαθήματα θα μπορούν να παρακολουθήσουν και άτομα με προβλήματα ακοής χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν στην πλατφόρμα zoom.

Αν δεν έχετε ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή Zoom στη συσκευή σας, σας προτείνουμε να κάνετε παρακάτω την αντίστοιχη επιλογή για να την κατεβάσετε:

Για τον υπολογιστή επιλέξτε παρακάτω:

Για κινητές συσκευές επιλέξτε παρακάτω, ανάλογα με το λειτουργικό της συσκευής σας:

Αφού κάνετε την εγκατάσταση της αντίστοιχης εφαρμογής, επιλέξτε το κουμπί σε αυτή τη σελίδα που γράφει: Join Meeting via zoom app
00
days
00
hours
00
minutes
00
seconds

Details

Topic: Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής από την Επιτροπή Εργαζομένων στο χώρο του Βιβλίου
Hosted By: Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Start: 14-04-2021
Duration: 2 hours 0 minutes
Current Timezone: Europe/Athens

Note: Countdown time is shown based on your local timezone.