23 Φεβρουαρίου 2024

Πώς αντιλαμβάνεσαι τον ελεύθερο χρόνο σου;

Διαβάστε το κάλεσμα του Σωματείου για τη πρωτοβουλία

“ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ…” με αυτό το περιεχόμενο το Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τους συναδέλφους και τα παιδιά μας  να αναδείξουμε μέσα από την τέχνη, την  ζωγραφική, την ποίηση, τον αθλητισμό το πώς εμείς βλέπουμε το ζήτημα του ελεύθερου χρόνου.

Τα μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας αγωνιζόμαστε καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς για ζωή  και δουλειά με δικαιώματα έχοντας ως κριτήριο τις δυνατότητες που σήμερα υπάρχουν (επιστημονικές και τεχνολογικές) και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ένα από τα πάγια αιτήματά μας  αποτελεί η μείωση του εργάσιμου χρόνου. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα από το σωματείο μας.

Ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση και η εργοδοσία εφαρμόζουν και με τη βούλα του νόμου εργασιακές σχέσεις λάστιχο,  ακατάστατα ωράρια, καταργούν την Κυριακάτικη Αργία, ενισχύουν την ευελιξία, την εντατικοποίηση και στα σκαριά έχουν τον νόμο για τη 10ωρη εργασία με απλήρωτες τις υπερωρίες. Όλα αυτά κάνουν τη ζωή μας  κόλαση.

Το 2021 δεν μπορεί να στερούμαστε το δικαίωμα στην ξεκούραση, στην ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Να μας στερούν το δικαίωμα να έχουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας, τους φίλους μας, για  κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.  Για εμάς ελεύθερος χρόνος δεν είναι ο χρόνος που διαθέτουμε για τη μεταφορά μας από το σπίτι στην εργασία και το αντίστροφο, ούτε ο χρόνος που έχουμε για ξεκούραση και αναπλήρωση των δυνάμεων μας προκειμένου να επιστρέψουμε ξανά στην εργασία. Ειδικά για τις  συναδέλφισσες ο χρόνος ακόμα και για ξεκούραση είναι δυσεύρετος αφού το κράτος τους στερεί κοινωνικές παροχές και τους χρεώνει σε ατομική ευθύνη τη φροντίδα για το νοικοκυριό, το μεγάλωμα των παιδιών, την φροντίδα των ηλικιωμένων.

Αυτήν την περίοδο για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε 10 μήνες σε πολλούς από εμάς  αναστέλλεται η σύμβαση μας γεγονός που μας καθηλώνει στο σπίτι και περιορίζει σημαντικά τις οικονομικές δυνατότητες μας αφού το εισόδημα πετσοκόβεται.  Από την άλλη μεριά  όσοι συνάδελφοι  εργαζόμαστε  σε σουπερ μάρκετ και αποθήκες συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε εξαντλητικούς ρυθμούς. Όλα αυτά συμβαίνουν σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό των παιδιών μας στο σπίτι για όσους έχουμε οικογένεια αλλά και την τηλεκπαίδευση που δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα για όσους έχουν παιδιά ή οι ίδιοι σπουδάζουμε .

Σε αυτές τις συνθήκες καλούμε κάθε συνάδελφο να αξιοποιήσει δημιουργικά το χρόνο του, και ο ίδιος και τα παιδιά του, και να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία που παίρνει το σωματείο μας ώστε αξιοποιώντας και τη δημιουργική  έκφραση να αναδείξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συγκεντρώνουμε πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και τέχνης, ποιήματα, μουσική σύνθεση, αθλητικά προγράμματα από κάθε συνάδελφο και από τα παιδιά συναδέλφων.

Για όποιον συνάδελφο θέλει να συμμετέχει και αντίστοιχα για τους μικρούς μας φίλους, μπορεί να ας αποστείλει το υλικό που δημιούργησε, στον ειδικό χώρο που φτιάξαμε

    Μέγιστο μέγεθος αρχείου 128ΜΒ