20 Φεβρουαρίου 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η 48ωρη απεργία πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης στα τεχνάσματα της κυβέρνησης να ξεφύγει από τη λαϊκή κατακραυγή.
Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζικά με το ΠΑΜΕ, τη ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, και το ΜΑΣ δυναμώνοντας το μήνυμα μας.
Οι νέοι αγώνες που ξεκινάμε πρέπει να έχουν ως στόχο την ολοκληρωτική ανατροπή των νέων, πιο βάρβαρων μέτρων, της αντιλαϊκής πολιτικής.
Για 48 ώρες να νεκρώσει κάθε πολυκατάστημα, σούπερ μάρκετ, κάθε χώρος εργασίας, εκεί που συντελούνται καθημερινά εγκλήματα από τη μεγαλοεργοδοσία σε βάρος της ζωής μας.
Τα δυο τελευταία χρόνια εκατοντάδες συνάδελφοι μας έδωσαν αποφασιστικές μάχες μαζί με το κλαδικό τους σωματείο ενάντια στις απολύσεις, την τρομοκρατία, την εξαθλίωση των εργαζομένων.
Καμία νομιμότητα στις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που είναι δημιούργημα των καπιταλιστών και όχι των εργαζομένων.
Δεν αναγνωρίζουμε τα αντεργατικά τελεσίγραφα και τη διαρκή ανεργία και λιτότητα.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με τους εργαζόμενους βάζουμε στέρεες βάσεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την απαλλαγή του από τα δεσμά του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, τις πολιτικές και πρακτικές που τον οδηγούν στον εκφυλισμό και την απαξίωση.
• Η οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο, στον κάθε τόπο δουλειάς με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα, για αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του ΠΑΜΕ, για να μεγαλώσει και να έχει αποτέλεσμα η σύγκρουση με τους εργοδότες και το αστικό κράτος, γιατί οι αγώνες που δεν στοχεύουν στους υπεύθυνους και στις αιτίες για τη βαρβαρότητα που ζούμε, δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα.
• Ενιαία δράση των εργαζομένων ως κλάδος γιατί οι μειώσεις μισθών που επέβαλε το PRAKTIKER , η ALEX PACK, ο HONDOS, το ATIICA στους εργαζόμενους θα τα επιβάλουν η μεγαλοεργοδοσία και το κεφάλαιο σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο μας βάζοντας σε κάθε εργαζόμενο χωριστά το τρομοκρατικό δίλημμα χρεοκοπία ή βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.
• Κοινό μέτωπο και ενιαία δράση των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια σε κυβέρνηση και πολυεθνικές, αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.
• Η διαμαρτυρία κατά της ανεργίας, ενάντια στη μείωση των μισθών, κατά των απολύσεων, για να έχει νόημα πρέπει να συνδέεται με την πάλη για να γίνουν λαϊκή,- κοινωνική περιουσία οι επιχειρήσεις όσο ανήκουν στους καπιταλιστές αυτοί θα καθορίζουν την οικονομία και την παραγωγή , που είτε βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης είτε κρίσης μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων, τσακίζει μισθούς και δικαιώματα, δημιουργεί στρατιά ανέργων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ