4 Οκτωβρίου 2023

                              ΠΑΜΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Email:pgey2010@gmail.com ΤΗΛ:210-3301842 FAX: 210-3802864

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ NOTOS ΤΡΙΤΗ 3/1/2012

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Εργαζόμενοι- εργαζόμενες
Στα καταστήματα NOTOS.
Η επιχείρηση NOTOS COM επιμένει στην επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας στους 1.400 εργαζόμενους της, πανελλαδικά, πλήρους απασχόλησης και ξεκινά την εφαρμογή της στις 3 ΓΕΝΑΡΗ.

Επικαλούνται την κρίση και την μείωση του τζίρου, επιχειρήματα που τα χρησιμοποιούν όλοι πλέον οι εργοδότες, αποκρύπτει από τους εργαζομένους ότι αυτό που την ενδιαφερθεί αυτήν την περίοδο είναι να διατηρήσει την κερδοφορία της στα επίπεδα που έχει βάλει ως στόχο από την μία, από την άλλη να διατηρήσει και να εδραιώσει την κυριαρχία της στο κλάδο.

Παρά την κρίση ο όμιλος έχει ανοίξει 2 νέα πολυκαταστήματα, ένα στο νέο εμπορικό κέντρο River West στο Αιγάλεω και ένα στο νέο εκπτωτικό χωρίο McArthur Glen Desinger Outlet Athens στα Σπάτα, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των πολυκαταστημάτων του δικτύου σε 8 και τις επενδύσεις τους το 2010 ( συμπεριλαμβανόμενου του πολυκαταστήματος στη Στοά Χίρς) πάνω από τα 31 εκατ. Ευρώ.

Για την επιχείρηση NOTOS όπως και για όλες τις επιχείρησης του κλάδου οι εργαζόμενοι είναι κόστος και ως τέτοιο αντιμετωπίζονται.

Σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ αλλά και η προηγουμένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν όλη την νομοθεσία στα χέρια της εργοδοσίας που επιτίθεται ακατάπαυτα.

Θέλουν να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης που στέκεται εμπόδιο στην κερδοφορία τους που είναι υψηλή παρά την κρίση.

Σε αυτήν την επίθεση στόχο έχουν την κλαδική σύμβαση, την πλήρη και σταθερή εργασία, την μείωση των μισθών, την κατάργηση όλων των κατακτήσεων ως μόνιμη και σταθερή συνθήκη εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, η εργοδοσία των καταστημάτων NOTOS, έχει μαζί της όλους τους εργοδότες του κλάδου.
Είναι αδίστακτοι αλλά δεν είναι ανίκητοι.

Οι εργαζόμενοι στα NOTOS δεν θα είναι μόνοι τους στην μάχη που δίνουν.

Δίπλα τους θα σταθούν οι εργαζόμενοι από τον κλάδο του εμπορίου συνολικά. Η αλληλεγγύη δεν είναι απλά μία έκφραση συμπάθειας αλλά η ανάγκη για αγώνα όλων των εργαζόμενων στα πολυκαταστήματα και στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες.

Συσπειρωμένοι στα κλαδικά σωματεία του εμπορίου σε κάθε νομό πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι να δώσουμε απάντηση στην εργοδοσία. Στην δική τους επίθεση να οργανώσουμε με μαζικούς όρους την δική μας αντεπίθεση.
Χωρίς εσάς η επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν θα είστε μόνοι σας, τα ταξικά σωματεία σε όλοι την Ελλάδα , θα εκφράσουν στην πράξη την συμπαράσταση τους .

Η γραμματεία εμπορίου –υπηρεσιών θα είναι δίπλα σας για να αντιμετωπίσουμε ,να αντισταθούμε στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας καμία υποχώρηση στις απαιτήσεις της εργοδοσίας. χρειάζεται ταξική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας.

Δίνουμε ενιαία για το σύνολο των εργαζομένων στο εμπόριο σε όλη την Ελλάδα αγωνιστική ταξική απάντηση, που θα βάζει εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια της εταιρείας.

Μην υπογράψετε καμία τροποποίηση των συμβάσεων σας, μην δεχτείτε την εκ’ περιτροπής εργασία, μην υπογράψετε την καταδίκη της δικής σας ζώνης και των οικογενειών σας. Συσπειρωθείτε στα ταξικά κλαδικά σας σωματεία, σε όλη την Ελλάδα για να απαντήσουμε δυναμικά στον πόλεμο κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Ο αγώνας σας είναι και δική μας μάχη.
                               ΠΑΜΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ