26 Φεβρουαρίου 2024

Επιτροπή Εργαζομένων στο χώρο του Βιβλίου – Κάλεσμα σε Σύσκεψη για τις εξελίξεις στον Όμιλο της MM Publications

Συνάδελφοι,

Τους τελευταίους μήνες, εν μέσω πανδημίας, ζήσαμε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους, και στο χώρο των Εκδόσεων να εφαρμόζουν σωρεία αντεργατικών μέτρων που περιέχονται στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, φορτώνοντας για μία ακόμη φορά τις συνέπειες της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Αυτό συμβαίνει και στον Όμιλο που εργαζόμαστε. Από την πρώτη στιγμή αποκαλύψαμε ότι μέτρα τα οποία πήρε η διοίκηση, με «συγκαλυμμένο» τρόπο, ενεργοποιώντας το «φιλεργατικό» προφίλ που έχει προσπαθήσει να καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια, υπάγονται σε έναν και μόνο στόχο: Να διαφυλάξει τα κέρδη που δημιουργήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, στις πλάτες μας, ώστε να αντιμετωπίσει την νέα παγκόσμια κρίση που ήδη έχει φτάσει.

Οι αποκαλύψεις αυτές και η προσπάθειά μας με όλους τους τρόπους να φτάσουμε στο σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο, «αναστάτωσε» την εργοδοσία, που δεν είχε συνηθίσει στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων με οργανωμένο τρόπο από τους εργαζόμενους στον όμιλο. Γι’ αυτό έφτασε στην τελευταία παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων και των σωματείων κάτω από τα Κεντρικά Γραφεία της διοίκησης του Ομίλου (και όχι κάτω από σπίτια, τα οποία μπορεί να βρίσκονται στο ίδιο κτήριο), να έχει καλέσει την αστυνομία με 2 ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ!

Η διοίκηση του Ομίλου γυρνάει στους χώρους και ρίχνει λάσπη για συναδέλφους, στοχοποιεί και ψεύδεται για να απαξιώσει τη συλλογική δράση. Μιλάει για προσωπικές επιθέσεις, τη στιγμή που μιλάμε για συλλογικές διαδικασίες και ζητώντας από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα να βρεθεί και να κάνει συνάντηση με τα σωματεία! «Τρομοκρατεί» με τον τρόπο της, για να ανακόψει την ανάγκη οργάνωσης των συναδέλφων στο χώρο δουλειάς τους και στα σωματεία τους.

Η διοίκηση του Ομίλου έστειλε κείμενο στο οποίο «αυτοεκθειάζεται», αλλά ούτε μια γραμμή δεν έγραψε που να απαντάει σε όλα αυτά για τα οποία ζητάμε συνάντηση!  Όσο και να μας περιγράφει γλαφυρά η διοίκηση του Ομίλου ότι «αφήσαμε πίσω μια ομολογουμένως πρωτόγνωρη για όλους περίοδο», στους χώρους δουλειάς φροντίζει να καλλιεργεί ότι «τα πράγματα δε θα είναι εύκολα το επόμενο διάστημα», ώστε να στοιχηθούμε από πίσω και να βάλουμε για ακόμα μια φορά πλάτη. Η αλήθεια είναι ότι μια νέα και βαθιά κρίση έχει ήδη ξεκινήσει σε παγκόσµια διάσταση με την πανδηµία  να επιδρά ως καταλύτης, φέρνοντάς την ποιο γρήγορα και ποιο έντονα.

Αυτό οι εργοδότες το γνωρίζουν καλά, όπως επίσης γνωρίζουν ότι υπάρχει και μια τεράστια αντίφαση που δεν συμβιβάζεται:

Τα κέρδη τους από την μία, οι μισθοί και τα δικαιώματά μας από την άλλη!

Το επόμενο διάστημα η επίθεση στους εργαζόμενους στον Όμιλο της MM Publications και συνολικά στους εργαζόμενους θα γενικευτεί, με όλους τους τρόπους.

Μπροστά σε όλα αυτά που διαμορφώνονται καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 27.05.2020 στις 18.30, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλ. Μητροπόλεως, Σύνταγμα) για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στον Όμιλο της MM Publications και να οργανώσουμε τη δράση μας.

Ο αγώνας έχει ξεκινήσει! Για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους!
Στο χέρι μας είναι να βγούμε νικητές!

Επικοινωνία με την ΕΑ εργαζομένων στο Βιβλίο: 
Τηλέφωνο: 6948330003
Email: epitropivivlio@gmail.com
*τηρώντας τα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αποστάσεις