22 Φεβρουαρίου 2024

Απεργία 10 Ιούνη: Δώσαμε βροντερή, δυναμική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη απαιτώντας το νομοσχέδιο – έκτρωμα να αποσυρθεί.  Χαιρετίζει ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους που για πρώτη φόρα απέργησαν κόντρα στους εκβιασμούς και τους μηχανισμούς τρομοκράτησης που στήθηκαν από την εργοδοσία.

Δώσαμε  βροντερή, δυναμική απάντηση  σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι απορρίπτουμε την “πρόοδο” και τον “εκσυγχρονισμό” τους, τους όρους δουλείας που θέλουν να μας επιβάλουν. Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, χωρίς δικαιώματα και αφοπλισμένοι,  για να εξασφαλίζουν  κέρδη οι εκμεταλλευτές μας και εμείς χαμοζωή. 

Η μαζική – μαχητική πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια, για την κλιμάκωση του αγώνα μας στις 16 Ιουνίου μπροστά στην ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου. Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Αθήνας από χιλιάδες εργαζόμενους.

Και θέλουμε και μπορούμε να φέρουμε τα πάνω – κάτω! Το νομοσχέδιο – έκτρωμα να πεταχτεί στα σκουπίδια! Απορρίπτουμε τη σαπίλα και τη βαρβαρότητα που ζούμε δυναμώνοντας τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για  όλα όσα σήμερα με την τεράστια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας  έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε και μας στερούνε.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικαλιστή και σωματείο στο εμπόριο να πάρει θέση σ΄ αυτήν τη μάχη, να πρωτοστατήσει στην οργάνωση του αγώνα για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και εργοδοσίας.

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που διευθετούν το χρόνο εργασίας, οι νόμοι των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι νόμοι που ξηλώνουν την Κυριακάτικη αργία