7 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοίνωση – Καταγγελία για Regina Stores | Όχι στις μειώσεις μισθών – στη πληρωμή με κουπόνια – στις καθυστερήσεις πληρωμών

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα REGINΑ STORES 

 Η εργοδοσία των REGINΑ STORES μέσω νέων ατομικών συμβάσεων προσπαθεί να επιβάλει σε όλους τους εργαζόμενους μειώσεις μισθών που φτάνουν σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και 200€ και πληρωμή μέρους του μισθού τους με κουπόνια σίτισης! Με εκβιασμούς, απειλές και αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έχει εξασφαλίσει από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα  και με την γνωστή καραμέλα της πτώσης τζίρου για ακόμα μια φορά εξαπολύει άγρια επίθεση στα δικαιώματα των δεκάδων εργαζομένων της επιχείρησης.  

 Οι εργαζόμενοι στα REGINΑ STORES δεν δεχόμαστε άλλη μία μείωση στους μισθούς μας, τη δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες, δεν ανεχόμαστε άλλο τις καθυστερήσεις στη πληρωμή των μισθών μας που φτάνει έως και 2 μήνες, να μην δίνονται οι άδειες μας ή να δίνονται παρά μόνο όταν βολεύει την εργοδοσία. Δεν ανεχόμαστε τις απειλές για απολύσεις σε περίπτωση που δεν “πιαστούν οι στόχοι”, τη γνωστή μετακύλιση ευθυνών στις πλάτες μας. Όλο αυτό το διάστημα εργαζόμαστε μέσα στην πανδημία με κίνδυνο την υγεία μας και των οικογενειών μας, με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, με εξαντλητικά ωράρια, με αφόρητη πίεση και παράλογες απαιτήσεις από την εργοδοσία.

Διαχρονικά η στάση της εργοδοσίας ήταν επιθετική προσπαθώντας ταυτόχρονα να καλλιεργήσει κλίμα διχασμού και την πεποίθηση ότι ο καθένας ατομικά μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αν οι εργαζόμενοι συσπειρωθούν, η δύναμη τους θα πολλαπλασιαστεί και δεν θα μπορεί να κάνει πλέον ότι θέλει, θα πάψει να υπάρχει “σιγή νεκροταφείου” και να επιβάλει ότι όρους εργασίας εξυπηρετούν τα κέρδη της και τσακίζουν τις ζωές μας.

Η μόνη απάντηση που μπορεί να βάλει εμπόδια σε αυτή την επίθεση είναι η μαχητική οργανωμένη και συλλογική διεκδίκηση, προτάσσοντας τα δικά μας αιτήματα, τις δικές μας ανάγκες. Έτσι μόνο μπορεί να μπει φρένο στις ορέξεις εργοδοσίας και κράτους για φτηνούς, ευέλικτους και αναλώσιμους εργαζόμενους.

Με το σωματείο μας, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σηκώνουμε  το ανάστημα μας. Δυναμώνουμε την πάλη μας! Κανένας συνάδελφος μόνος του  απέναντι στην επίθεση  εργοδοσίας και κυβέρνησης.

 Απαιτούμε τώρα να σταματήσει η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας!

  • Καμιά μείωση μισθού σε κανέναν συνάδελφο.
  • Να ενσωματωθούν στις συμφωνημένες αποδοχές οι “πρόσθετες αμοιβές” που καταβάλλονται σταθερά σε όλους μας τα τελευταία χρόνια.
  • Καμιά καθυστέρηση στη μισθοδοσία. Εφάπαξ καταβολή των δεδουλευμένων κάθε τέλος του μήνα σε όλους ανεξαιρέτως.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα. Κανένα κατάστημα χωρίς αποθηκάριο.
  • Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι συνεχείς μετακινήσεις συναδέλφων από κατάστημα σε κατάστημα προκειμένου να καλυφθούν θέσεις οι οποίες παραμένουν μόνιμα ακάλυπτες με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας με ευθύνη της εργοδοσίας. Ειδικά μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού ώστε να μην καταπονείται από τα βάρη, την ορθοστασία και την εντατικοποίηση.
  • Να δοθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι υπολειπόμενες άδειες σε όλους τους εργαζόμενους.

Δεν συμφωνούμε με το απαράδεκτο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων εργασίας που μας ξεμοναχιάζει έναν – έναν απέναντι στα θέλω της εργοδοσίας.  Τα ζητήματα του ωραρίου, του μισθού, των συνθηκών εργασίας, της αμοιβής της υπερωρίας ήταν πάντα ζητήματα συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης  Εργασίας. Είναι δική μας υπόθεση να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά  για ΣΣΕ, να μην αφήσουμε την εργοδοσία  να επιβάλει όποιους  όρους αυτή αποφασίζει και εξυπηρετούν καλύτερα τα κέρδη της.

Ενισχύουμε το σωματείο μας! Γινόμαστε μέλη και συμμετέχουμε στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν 17 – 31/10/21.

Στον αγώνα για τη ζωή μας δυνατό σωματείο η απάντηση μας!