22 Φεβρουαρίου 2024

Συνέντευξη Τύπου του σωματείου Κυριακή 16 Ιανουαρίου, 10π.μ στα γραφεία μας | Εδώ και τώρα αυξημένα μέτρα προστασίας για την υγεία μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πανδημία καλπάζει με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς καθημερινά, μαζί με την πανδημία καλπάζει και η εργοδοτική αυθαιρεσία και η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ μας.  Με δική τους αποκλειστική  ευθύνη και μοναδικό κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων  και τις “αντοχές”  της οικονομίας τους, τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο φτάνοντας στο σημείο να μειώνουν την καραντίνα στις 5 ημέρες για τους νοσούντες  από κορωνοϊό.

Οι καταγγελίες στο σωματείο μας  πέφτουν βροχή! Τα καταστήματα στα οποία εργαζόμαστε είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού, υπάρχουν μεγάλες συρροές κρουσμάτων, νοσούμε εκατοντάδες και  είμαστε πλήρως εκτεθειμένοι  στη νέα έξαρση της πανδημίας.  Αυτή η κατάσταση δεν είναι αναπόφευκτη. Είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία των παιδιών μας και στη διαχρονική υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. 

Από τη μια η πανδημία και από την άλλη η ασταμάτητη εξαντλητική δουλειά,  τα εξοντωτικά ωράρια, η δουλειά τις Κυριακές, τα κομμένα ρεπό, η μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας έχουν επιφέρει πολλαπλές επιπτώσεις στην υγεία μας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά καλούμαστε να δουλέψουμε ακόμα μια Κυριακή 16 Ιανουαρίου λόγω εκπτώσεων. Δεν αντέχουμε άλλο!

Παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της υγείας μας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας  στα χέρια μας! Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας με καθημερινές παρεμβάσεις μέσα στα καταστήματα καθώς και σε κάθε αρμόδιο φορέα.

Ø  Δίνουμε δυναμικό παρών  στην σημερινή  παράσταση διαμαρτυρίας – συνέντευξη τύπου, 5.00μ.μ. στο υπουργείο υγείας.

Ø  Προχωράμε σε συνέντευξη τύπου την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, 10.00π.μ. στα γραφεία του σωματείου μας.

Ø  Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει κλαδικά σωματεία την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου με συγκέντρωση 6.00μ.μ. στην πλατεία Μοναστηρακίου και πορεία προς την έδρα του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

·         Μαζικά – επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους  με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας

·         Ουσιαστική ιχνηλάτηση στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.

·         Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κα) για όλους τους εργαζόμενους.

·         Μάσκες ενισχυμένης προστασίας δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους

·         Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, των γραφείων και των αποθηκών.

·         Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα, σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

·         Μείωση του εργάσιμου χρόνου. Κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Να δίνονται κανονικά τα ρεπό και οι άδειες. Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες.

·         Μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

·         Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

·         Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά.

·         Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.


Kάντε κλικ στην εικόνα για να παρακολουθήσετε τη Συνέντευξη Τύπου: