1 Δεκεμβρίου 2023

3 Μάρτη: Ημέρα δράσης στα S/M Market In | Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία των MARKET IN ότι οι συνάδελφοι μας στα Γιάννενα, στον αγώνα που δίνουν από το 2017 για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του μεροκάματου τους δεν είναι μόνοι τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει θέση και να σταματήσει τώρα το πινγκ – πονγκ ευθυνών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείου Εργασίας, Επιθεωρήσεων Εργασίας και ΟΜΕΔ που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων και αφήνει στο απυρόβλητο την ασυδοσία των MARKET IN.

Οι  εργαζόμενοι στα MARKET IN στα Γιάννενα έχουν κερδίσει ήδη 5 δικαστικές αποφάσεις βάσει των οποίων θα έπρεπε ήδη η συγκεκριμένη εργοδοσία να έχει δεχτεί όλους τους εργαζόμενους πίσω στην εργασία τους.

Οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια άλλαξαν, όμως η ασυδοσία και η εργοδοτική αυθαιρεσία της επιχείρησης παραμένει αμετακίνητη. Η εργοδοσία των MARKET IN αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση των δικαστηρίων και δε δέχεται για δουλειά τους εργαζόμενους. Με εφέσεις αλλά και με ευθεία άρνηση να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις και κυρίως με το δίκιο των εργαζομένων, επιδιώκει να τους κουράσει, να τους ματώσει οικονομικά και να τους οδηγήσει σε παραίτηση από τα δικαιώματα τους.

Η «νομιμότητα» και οι δικαστικές αποφάσεις πάνε περίπατο όταν δικαιώνουν τους εργαζόμενους και θίγουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Όταν πρόκειται για αποφάσεις που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες και τους εργατικούς αγώνες, το κράτος επιβάλλεται σε χρόνο dt και δια ροπάλου. Όταν είναι να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια των εργατών και να επιβάλλουν πρόστιμα, η ευλυγισία και η ταχύτητα των κρατικών μηχανισμών σπάνε ρεκόρ.

Το δίκιο των συναδέλφων μας στα Γιάννενα θα το επιβάλλουμε με συλλογικό αγώνα!
Ο αγώνας τους για ζωή με αξιοπρέπεια, για δουλειά με δικαιώματα είναι και δικός μας αγώνα.
Δύναμη μας είναι η αλληλεγγύη !