22 Φεβρουαρίου 2024

Δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση του Δ.Σ

Την Πέμπτη 14 Απρίλη συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο με θέμα την εκτίμηση της απεργιακής μάχης που δώσαμε στις 6 Απρίλη και τον προγραμματισμό δράσης του σωματείου το επόμενο διάστημα μπροστά και στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Η πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη είναι γερή παρακαταθήκη για τη συνέχεια του αγώνα μας μπροστά στο μέτωπο της ακρίβειας, των μισθών, του πολέμου. Ήταν η απάντηση μας στην προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να σκύψουμε το κεφάλι για ακόμα μια φορά και να συμβιβαστούμε με την ακρίβεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας καταδικάζει η βάρβαρη πολιτική τους.

Μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για την συνέχεια η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία των συναδέλφων στην PRAKTIKER, στις αποθήκες στην LIDL αλλά και πολλών συναδέλφων που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα και απέργησαν.

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα δυναμώνουμε τον συλλογικό μας αγώνα, τη διεκδίκηση σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη και γραφείο. Για  ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία, υπεράσπιση του εισοδήματός μας.

Συνεχίζουμε  και κλιμακώνουμε την πάλη μας μπροστά στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. Συμμετέχουμε μαζικά  στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η ΜΑΗ,10:30 στο Σύνταγμα. Το σωματείο τις επόμενες μέρες παίρνει πρωτοβουλίες με παρεμβάσεις, περιοδείες και συσκέψεις έτσι ώστε να φτάσει πλατιά το απεργιακό κάλεσμα.

Σε αυτό το πλαίσιο προχωράμε σε εκδήλωση για την 1η ΜΑΗ με προβολή ταινίας, την Τετάρτη 27 Απρίλη, 7μ.μ. στα γραφεία του σωματείου μας από κοινού με την Ένωση Λογιστών–Ελεγκτών Αττικής και τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. 

Επίσης το διοικητικό συμβούλιο πήρε απόφαση:

  • Να ξεκινήσει τα δωρεάν μαθήματα σκάκι και παραδοσιακών χορών για μικρούς και μεγάλους από την Κυριακή 8 Μάη.  Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν είτε οι ίδιοι είτε τα παιδιά τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email του σωματείου sea1891@otenet.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ. του σωματείου 210 3232463 & 210 3236287.
  • Για εκδρομή του σωματείου την Κυριακή 29 Μάη (θα υπάρξει νέα ανακοίνωση)

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο και να καταγγείλουν κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας καταστρατήγησης του ωραρίου και των δικαιωμάτων μας. Αυτές τις ημέρες στα πλαίσια του εορταστικού ωραρίου, για ακόμα μια φόρα η εργοδοσία επιβάλει  δουλειά  ασταμάτητη μέχρι εξαντλήσεως. Να μη δεχτούμε να δουλέψουμε 10ώρα και 12ώρα, απλήρωτες υπερωρίες και  χωρίς ρεπό. Κανένας μόνος του, όπλο μας το σωματείο μας, ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη μας.