26 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση για τη Λευκή Νύχτα στο Δήμο Πετρούπολης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΛΙΟΝ/ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ/ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΚΑΜΑΤΕΡΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
(Μενελάου 33 & Χρυσηίδος. Ίλιον –  τηλ: 210 2635114)

Το Σάββατο 22 Οκτώβρη ο Δήμος Πετρούπολης, ακολουθώντας τα χνάρια μιας σειράς δήμων και στην  περιοχή μας, διοργανώνει «Λευκή Νύχτα» με τίτλο «Η Πόλη Γιορτάζει».

Δεν γνωρίζουμε ποιος θα γιορτάσει σε αυτή τη «Λευκή Νύχτα», σίγουρα πάντως αυτοί δεν θα είναι οι εμποροϋπάλληλοι στην Πετρούπολη που θα κληθούν να δουλέψουν μέχρι τις 2 τα χαράματα (στην καλύτερη)! Σαν να μην έφταναν τα ωράρια λάστιχο, τα σπαστά ωράρια, τα ακανόνιστα προγράμματα εργασίας, οι μισθοί ψίχουλα, η δουλειά τις Κυριακές, ήρθε να προστεθεί στη λίστα της εξόντωσής μας και η Λευκή Νύχτα ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι πλησιάζει η Black Friday και μετά οι γιορτές.

Aς αφήσουν τα μεγάλα λόγια Δήμος και Περιφέρεια περί τόνωσης της αγοράς και «γιορτής της πόλης» γιατί δεν πείθουν κανέναν! Πολύ περισσότερο δεν πείθουν τους εμποροϋπάλληλους που έχουν  φτάσει στο αμήν, τόσο από τις άθλιες συνθήκες εργασίας όσο και από τα ψίχουλα που  παίρνουν για μισθό.

Οι φιέστες και οι μεγαλοστομίες τους δεν είναι λόγος γιορτής βέβαια ούτε για τους μικρεμπόρους της πόλης που ούτως ή άλλως ξημεροβραδιάζονται στα καταστήματά τους προσπαθώντας να αποφύγουν το λουκέτο, ούτε για την πλειοψηφία των κατοίκων που ανεξάρτητα από το χρώμα της νύχτας, στενάζουν από την ακρίβεια και μετράνε και το τελευταίο λεπτό του ευρώ προκειμένου να προμηθευτούν τα βασικά.

Ίσως θεωρούν ότι θα μας θαμπώσουν με «καθρεφτάκια» για να μην βλέπουμε ότι εφαρμόζουν μέχρι κεραίας τα «θέλω» μεγαλοεργοδοτών και κυβέρνησης, που μας έχουν φέρει στη σημερινή δεινή κατάσταση.

Οι εμποροϋπάλληλοι δεν πρέπει να μένουμε θεατές, τώρα είναι η ώρα να βγούμε μπροστά! Να οργανωθούμε στο σωματείο μας, να ισχυροποιήσουμε το Παράρτημα σε Ίλιον/Πετρούπολη/Αγ. Αναργύρους-Καματερό! Να δυναμώσουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας μέσα σε κάθε κατάστημα και στη γειτονιά σε συντονισμό με άλλα σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος.

Τώρα η οργή και η αγανάκτηση που δικαιολογημένα νιώθουμε για όσα ζούμε να γίνει αγώνας διεκδίκησης όλων όσων σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε και να εργαζόμαστε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης και όχι σαν σύγχρονοι δούλοι. Όλων όσων μας στερούν κυβερνήσεις και εργοδοσία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας τους και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων της Πετρούπολης το Σάββατο 5/11,  11.00 π.μ στην πλατεία Ηρώ ενάντια στην ακρίβεια. Για να μην πεινάσει, να μην κρυώσει και μείνει στο σκοτάδι  κανένας μας.
  • Κλιμακώνουμε με μαζική συμμετοχή στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 του Νοέμβρη !