1 Δεκεμβρίου 2023

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία! Όλοι την Τρίτη 9 Μαρτίου στις 18:30 στην Πλ. Νέας Σμύρνης

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εντεινόμενη αστυνομοκρατία και καταστολή, με τελευταία της έκφραση στην Πλατεία Νέας Σμύρνης. Εκεί όπου οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν απρόκλητα και τρομοκράτησαν περαστικούς, οικογένειες με παιδιά!

Είναι πρόκληση απέναντι στους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους που είναι εκτεθειμένοι στον ιό μέσα στα καταστήματα, είναι πρόκληση απέναντι στους εκατοντάδες νοσούντες και τους νεκρούς συναδέλφους μας, η Κυβέρνηση να συνδέει την εντεινόμενη βία με την προστασία της δημόσιας υγείας!

Ας μας πει η Κυβέρνηση τι έκανε για να προστατευτεί η υγείας μας μέσα στα Σουπερμαρκετ & τις αποθήκες, όπου από την εγκληματική στάση όλων των εργοδοτών έχουμε συρροές κρουσμάτων κι ενδεικτικά μόνο τις τελευταίες μέρες:

ΑΒ Πετραλώνων δεκάδες κρούσματα συναδέλφων μας
Lidl Περιστερίου & Ελαιώνα κρούσματα συναδέλφων που τους έστειλαν να στηρίξουν το κατάστημα της Χίου!
Σκλαβενίτης Χαλκηδόνας πάνω από 60 εργαζόμενοι έχουν νοσήσει το διάστημα της πανδημίας
MyMarket Άγιου Ελευθέριου 11 κρούσματα, Λόφου Σκουζέ 11 κρούσματα
Μασούτης Περιστερίου το 90% των εργαζομένων με κορονοϊό!

Ας μας πει τι έκανε για να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που έχει φρακάρει από ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά & υποδομές ενώ παζαρεύει τα εκατομμύρια που θα δώσει στους κλινικάρχες για κρεβάτια νοσηλείας. Ή για τα ΜΜΜ, με εργαζόμενους να βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι.

Είναι προκλητικό η Κυβέρνηση να αμολάει τις δυνάμεις καταστολής σε δρόμους & πλατείες που οι εργαζόμενοι περπατούν με μέτρα προστασίας, αλλά να επιτρέπει κανονικά τη μετακίνηση των εργαζομένων από κατάστημα σε κατάστημα, με τεράστιες συνέπειες στην διάδοση του ιού!

Είναι προφανές ότι αυτό που απαιτούν οι εργοδότες & υπηρετεί η Κυβέρνηση, είναι να μας κλείσουν τα στόματα για να περάσει το διαρκές έγκλημα απέναντι στην υγεία του λαού μας, το 10ώρο εργασίας, η δουλειά τις Κυριακές, η κατάργηση των υπερωριών, η παρεμπόδιση της οργανωμένης διεκδίκησης.

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα μείνει αναπάντητη, δεν θα περάσει! Οργανωμένοι στο Σωματείο μας, με την δύναμη του Συλλογικού Αγώνα θα την σπάσουμε στην πράξη! Καλούμε όλους & όλες τους συνάδελφους-ισσες της Νέας Σμύρνης και των γύρω περιοχών στην συγκέντρωση των σωματείων & φορέων, την Τρίτη 9 Μαρτίου στις 18:30 στην Πλατεία Νέας Σμύρνης