4 Οκτωβρίου 2023

Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, 13:00 στη Βουλή. Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που διαλύει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας | Στάση εργασίας 12:00-15:00

Featured Video Play Icon

Με το άθλιο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που κατατέθηκε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει τη χαριστική βολή στο ήδη τσακισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ!

Επί της ουσίας κλείνει την  πόρτα των δημόσιων νοσοκομείων στην πλειοψηφία του λαού.Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με την ήδη τραγική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, σε εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας.

Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά όπως – όπως στις δημόσιες μονάδες υγείας, καταδικάζει τους ασθενείς σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας το επιβεβαίωσε.

Η κυβέρνησης της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική που διαχρονικά έχουν ακολουθήσει όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Πολιτική που ρημάζει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας από προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε, γιγάντωσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, δεν “άγγιξε” τον ιδιωτικό τομέα υγείας, που πλούτιζε αλλά τον άφηνε να «συνυπάρχει αρμονικά» με το υποστελεχωμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ.

Έχουν  μετατρέψει την Υγεία μας σε πανάκριβο εμπόρευμα – προνόμιο για λίγους και σε ευκαιρία για ακόμα περισσότερες μπίζνες των ιδιωτικών μεγαθηρίων!

Δεν συμβιβαζόμαστε με την υγεία εμπόρευμα. Εμείς οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι που αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα υγείας, κυρίως μυοσκελετικά από  την εντατικοποίηση, από τις ατελείωτες ώρες ορθοστασίας, που σακατευόμαστε μέσα στα καταστήματα και τις αποθήκες από την απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό το έγκλημα.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η υγεία μας, η υγεία των παιδιών μας να γίνει πεδίο κερδοφορίας  των  επιχειρηματικών ομίλων  που δραστηριοποιούνται στην υγεία. Όλων αυτών που θησαύρισαν στην περίοδο της πανδημίας και συνεχίζουν να θησαυρίζουν ξεζουμίζοντας μας, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη μας για υγεία.

Να σημάνει συναγερμός! Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Όλοι μια γροθιά μπορούμε να παλέψουμε και να υπερασπιστούμε τη ζωή, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας!

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!
Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

  • Για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!
  • Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.
  • Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

Ξεσηκωμός τώρα για την υγεία του λαού!