4 Οκτωβρίου 2023

Συνεχίζουμε! Νέα μεγάλη κινητοποίηση την Κυριακή 12 Μάρτη στο Σύνταγμα στις 12:00

Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί.
Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή

Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και η τεράστια συγκέντρωση εργαζομένων και νεολαίας στο Σύνταγμα, ανοίγουν το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους ανθρώπους που είναι τα παιδιά μας.

Είναι ξεκάθαρο, ότι όταν οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων σακατεύονται σώματα και ψυχές στους σιδηρόδρομους και όχι μόνο. Όσο η προστασία της εργασίας και ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.

Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας.

Υπόλογοι είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά έφεραν το σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που τώρα υποκριτικά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα.

Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα.

Καλούμε όλη την εργατική τάξη να ξεσηκωθεί να απαιτήσει το έγκλημα να τιμωρηθεί. Αυτή την τιμωρία, δεν μπορούν να την δώσουν οι ΕΔΕ στις εταιρίες, που θεωρούν κόστος την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών και πληγή στην ανταγωνιστικότητα. Είναι οι ίδιοι, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι που λένε ότι τα μέτρα ασφάλειας κοστίζουν και δεν προχωράει η δουλειά με τους «ρυθμούς» που πρέπει. Αυτή την τιμωρία δεν μπορεί να τη δώσει το «συνάφι» ειδικών επιστημόνων και νομικών που βγάζουν μόνιμα τις απεργίες παράνομες και δίνουν πράσινο φώς στα κοράκια τα FUNDS να πλειστηριάζουν τα σπίτια του λαού και πιστοποιούν τόσα χρόνια για την ασφάλεια και την ποιότητα των συγκοινωνιών ότι όλα βαίνουν καλώς.

Η εργατική τάξη, ο λαός, να πάρουν  θέση και να δυναμώσουν την αντίσταση τους απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που ξεζουμίζει από όλες τις πάντες τους πολλούς και δίνει τα πάντα στους λίγους και εκλεκτούς επιχειρηματίες, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές και μεγαλέμπορους. Με όχημα αυτή την πάλη θα ανοίξουμε τον δρόμο για να επιβάλλουμε μέτρα προστασία της ζωής μας.

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» και να κερδίσει αυτό που έχουμε σήμερα ανάγκη για υγεία, ευημερία και ασφάλεια για εμάς και τις οικογένειές μας.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΚΙΑ Η (Χ)ΩΡΑ, ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ,
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΗ
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 12:00

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
  •  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
  •  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ